NetwerkDemocratie

8 Nov 2011 • By Mieke van Heesewijk •


In seizoen 2011-2012 onderzoekt de Veenfabriek o.a. samen met Netwerk Democratie binnen het thema #geloofongeloof vragen als:

  • Is het nog noodzakelijk om in een samenlevingsideaal te denken?
  • In hoeverre kunnen nieuwe (digitale) netwerken bijdragen aan het vertrouwen in politiek en samenleving?

Voor dit onderzoek laat de Veenfabriek zich  informeren en inspireren door een denktank van vooraanstaande wetenschappers verbonden aan de Universiteit Leiden.
Binnen het thema worden vier nieuwe voorstellingen gemaakt in schouwburgen en op locatie.
NetwerkDemocratie gelooft dat de wereld onherroepelijk verandert: maatschappelijke en technologische ontwikkelingen veranderen de manier waarop mensen zich met elkaar, met de samenleving en de overheid verbinden. Dit heeft grote consequenties voor de samenleving en de democratie. Door het internet ziet het democratische proces zich steeds dieper in onze samenleving vertakt; ook buiten de reguliere overheid om.

Dankzij de nieuwste technologische ontwikkelingen kan de democratische besluitvorming zich zelfs los van de overheid afspelen. NetwerkDemocratie is heel positief over deze nieuwe ontwikkeling en wil daarom de organen en platformen waar democratische besluitvorming ‘conventioneel’ wordt voorbereid en plaatsvindt bekend maken met deze nieuwste vormen van democratische uitwisseling binnen netwerkorganisaties; tussen individuen; tussen burgers in een samenleving, zodat we hen ervoor behoeden buitenspel te komen te staan. Tegelijkertijd ondersteunt NetwerkDemocratie de internetpioneers die deze toepassingen ontwikkelen. NetwerkDemocratie ontwikkelt zelf ook internet applicaties en stimuleert het debat over internet & democratie.

 

http://www.netdem.nl

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten op deze blog, laat dan hier uw emailadres achter. U ontvangt dan bij iedere update automatisch een email

Facebook

*

Mogelijk gemaakt door:

© 2014 Geloof Ongeloof | Veenfabriek | Netwerk Democratie | | Powered by WordPress

Designed by Themestate